Biografie

Juliette Keller is een Nederlandse actrice geboren op 27 november 1984 in Brummen.

Al sinds de kleuterklas is ze gefascineerd door acteren. In die tijd speelde zij ondanks haar verlegenheid in toneelstukjes op de basisschool. Na de middelbare school is ze verhuisd naar Rotterdam om daar de parttime opleiding tot theatermaker te gaan volgen aan het RCTH (Rotterdams Centrum voor Theater). Ondertussen werkte zij als receptioniste bij Bureau Jeugdzorg. Tijdens deze opleiding heeft zij in meerdere theaterproducties gespeeld, waarvan o.a:

  • Binnenwegmonologen
  • Zucht
  • Amoniak
  • Dansvoorstelling ‘Fishfarm’

In 2006 heeft ze de opleiding tot theatermaker aan het RCTH afgerond.

Ze vond dat ze er nog niet klaar voor was om zich volledig in het werkveld te begeven en ze begon in datzelfde jaar nog aan de acteeropleiding op ‘De Lucas Borkel Acteursschool’ voorheen ‘Het Collectief’ in Amsterdam. Ook tijdens deze opleiding heeft zij in meerdere theaterproducties gespeeld:

  • Gewoon gezellig
  • Drang
  • Antigone
  • Doodgewoon

Deze opleiding heeft ze met de eindproductie ‘De 10 Gezworenen’ onder leiding van Floor Maas in april 2010 afgerond. De eindproductie werd opgevoerd in theater ‘De Engelenbak’.

Vlak na haar afstuderen deed ze auditie bij ‘The Amsterdam Dungeon’ en werd aangenomen. Hier heeft zij anderhalve jaar als actrice gewerkt.

In 2012 is ze gaan reizen en is zij zich rustig gaan orienteren. Dit heeft haar goed gedaan ze is zich volledig gaan storten op het acteursvak. In januari 2014 speelde ze de hoofdrol in haar eerste korte film ‘Verdwaald’ van Jerome Le Belle.
In maart had ze de hoofdrol te pakken in de commercial ‘Toch maar rijles’ van PopcultMedia voor rijschool Shivani op Youtube.
In mei deed ze voor het eerst mee als actrice in de 48 Hour Film project ‘The rehabilitation of Jules Mendez’ van Perry Mulder Productions.
In september werd ze voor de hoofdrol gevraagd voor de 3-delige webserie ‘Guilty Pleasure’. In november speelde zij de hoofdrol in de 48 Hour Filmproject Leeuwarden in ‘Hoogmoed’.
In 2015 fungeerde als stem-actrice in de animatie ‘A Squad of Squaddies’ van Ivo de Gans; Motion Graphics Designer.
Sinds april 2013 is zij ook werkzaam als actrice bij ‘Agatha Events’.

Juliette heeft een sterk gevoel voor timing wat vooral in komedie erg goed werkt. Ze is ambitieus en veelzijdig.